facebooktwittertwitterRSS csatorna

Weblapkészítést, keresőoptimalizálást vállalok. Bővebben...

(#101) hupzona 5 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

Feltöltési sebesség - megoldás
Ilyen esetben nem árt észben tartani, hogy a csomagoptimalizálás miatt bekapcsolt QoS beállításokat felülvizsgáljuk... Két szám átírása, és voila már hasított is a feltöltés...


(#102) nemobacsi 5 éve
nemobacsi
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
1043dn routerem amit egy éve használtam openwrt-vel, tegnap egyszerűen megállt. A gépek egymást látják, de netre nem lehet felmenni, és sem webes, sem telnet/ssh-n keresztül nem tudok belépni a menüjébe.A ledek működnek rajta. Van valakinek esetleg ötlete, hogyan lehetne észhez téríteni?
Üdv.
nemobacsi


(#103) tozso 5 éve
tozso
Hsz: 1
(Tag)


Végül Sysupdateltem 10.03.1 final-re a routerem.
Sajnos az új Transmission (2.32) gui web felületet lefagy, semmire nem reagál illetve a openwrt load-ja felmegy 3 fölé
plusz infó a system logból:
aemon.err transmission-daemon[2171]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 229376 (tr-udp.c:75)
daemon.err transmission-daemon[2171]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 229376 (tr-udp.c:86)
Van ötlete valakinek? elkélne egy kis segítség


(#104) tanabics 5 éve
tanabics
Hsz: 3
(Tag)

Szia hupzona!
A napokban kaptam en is egy ilyen routert, de a transmission (annak ellenere h a netem 20/1 mbit/s es) csak atlag 300/20 kbyte/s el uzemel. Eleg sok helyen olvasgattam utana, es a legtobben csak azt mondtak, ez a kutyu csak ennyire kepes...
Azt szeretnem kerdezni mit csinaltal te h ekkora sebbeseggel mukodjon. A transmission futtatasakor a rambol atlagosan 800 kb szabad, a proci csak atlag 15%ig hasznalt.
Mivel most kaptam a routert, meg nem vettem hozza hdd-t es egy 4 gb flashre mentek (csak proba keppen), az openwrt a routerbe van telepitve, nem a flashre, swap nincs.
Azt a torrentet, amelytiket a gepem 2 mg vel szed a router kb 300kb vel(felmegy ugy 500 ig majd leesik 10 re es kezdi elolrol)
Segitseged elore is koszi.


(#105) hupzona 5 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

QoS-ban állítottam be a letöltést / feltöltést valamint szabályok be vannak állítva, low prior a p2p (bittorrent, edonkey), normal a tcp/levelezési portoknak (80, 8080, 21...), priority a 22, 53-nak... Másra nem emlékszem hogy állítottam volna.
De a külső működés segít, nem fogja a procit.


(#106) Bencsi89 5 éve
Bencsi89
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok feltelepítettem a legújabb verziójú Openwrt-t (OpenWrt Backfire 10.03.1), az gondom, hogy nincs "services" menüpontom. Ha kézzel írom be az url-t ahol a servicesnek lenni kéne, akkor ezt írja ki:

/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: Failed to execute firstchild dispatcher target for entry '/admin/services'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:713: The requested node contains no childs, unable to redispatch
stack traceback:
[C]: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:449: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function

Mit tudok tenni?
Előre is köszi!

MEGOLDVA - manuálisan telepítettem ezt a csomagot: 'luci-app-olsr-services' és szerencsére megjavult.


(#107) hrobi88 5 éve
hrobi88
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!
A következő lenne a problémám.
Adott 1 TP-Link WA801-ND AP. Arról jön a netem, amit egy TP-Link TL-WR1043ND routernek küld (nevezzük routernek). A router elosztja a megfelelő cuccoknak, ez gyári firmware-el van. Ehhez hozzádugtam még egy TL-WR1043ND routert, amire Open-WRT van telepítve (nevezzük szervernek). Ez utóbbit szerverként szeretném használni. Igazából amire szükségem lenne az egy FTP és egy SSH szerver csodálatos Midnight Commanderrel. :)
No így összedugva a szerveren nincs net. Lehet, hogy már az összedugással is baj van. "Számot-számmal" párosítottam, mert ha a szerver WAN dugaszába dugtam a router dugóját, akkor csatlakozni nem tudtam rá. Ha a számhoz akkor meg net nem volt rajt. De igazából a beállításban sem vagyok biztos, hogyan lenne megfelelő.
Új firmware van rajt. Luciból állítgattam a hálózatot. Most minden tiszta lappal van.
Ha van valami ötletetek, légyszives osszátok meg velem. :) Köszönöm!


(#108) zspeti 5 éve
zspeti
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!

Én is belevágtam az Openwrt telepítésbe, egy TP-Link TL-WR1043ND routerre, de gondom van az USB vinyó telepítéssel. Egy külső rack-be szerelt 2TB Samsungot szeretnék felcsatlakoztatni de nem sikerül. Az fdisk -l a következőket írja ki:

WARNING:GPT (GUID Partrition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesnt't support GPD. Use GNU Parted.

Disk /dev/sda: 2000.3 GB, 2000398934016 bytes
256 heads, 63 sectors/track, 242251 cylinders
Units = cylinders of 16128 * 512 = 8257536 bytes
Disk identifier: 0x06b25d64

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 266306 2147483647 ee EFI GPT

És persze nem tudom mount-olni.
Próbálkoztam ext2 és NTFS-re formázott vinyóval is. Mindig ugyanezt tapasztalom. Windows vagy ubuntu alól megnézve tökéletesen látszik a partíció, tudom olvasni és írni rá. 4 GB pendrive-al tökéletesen működik. Mivel nagyon kezdő Linuxos vagyok, ezért kérem, hogy ha tudtok megoldást, akkor elég szájbarágósan írjátok le.

Köszönöm.


(#109) tanabics 5 éve
tanabics
Hsz: 3
(Tag)

Hello! Az lenne a kerdesem, h hol tudok port forwardot allitani openwrt alatt?


(#110) tanabics 5 éve
tanabics
Hsz: 3
(Tag)

Hello! Az lenne a kerdesem, h hol tudok port forwardot allitani openwrt alatt?


(#111) fatale 5 éve
fatale
Hsz: 1
(Tag)

Olyan gondom van hogy felraktam az Open wrt de nem érem el sem böngészőből sem telnettel. Pingre válaszol de se net se semmi.Megcsináltam a vissza állítást is Qss megnyomása stb de semmi. Ötlet esetleg?


(#112) gesa007 5 éve
gesa007
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok,

TP-Link 2543ND-re feltettem az openwrt-t. Egy külső usd HDD-re telepítettem transmission-t, samba-t, mindlna-t. A cikkben szereplő port forward beállítások után rebootltam a routert és sajnos azóta nem tudom pingelni a router-t, wifi nem megy. nem tudok putty-al csatlakozni. Szóval nem elérhető a router. Linux-hoz sajnos nem értek. Ez alapján a cikk alapján mixelve az itt található infókkal http://openwrt.tk/ tettem fel az openwr-t. Valakinek van ötlete, hogy lehetne recoverelni a 2543-at?
Elöre is köszönöm.


(#113) szeleburdi 5 éve
szeleburdi
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok,
feltettem az Openwrt-t a routerre, wan és Lan ok, de wifi nem volt. Hiába konfigoltam csak nem látta egyik gép sem.
Erre nagy okosan újra rá akartam tolni a firmware-t, de rosszat választottam ki és gyárit sikerült feltöltenem. Azóta csak karácsonyfa díszként üzemel. Nem tudom elérni semmi módon. A visszaállításra sem reagál. Van esetleg valami ötlet, hogyan tudnék újra életet lehelni ebbe?
Segítségeteket előre is köszönöm.


(#114) flaiszg 5 éve
flaiszg
Hsz: 2
(Tag)

Szia Szabi!
A problémám a következő!
Egy ideje szenvedek a transmission -nal.
Minden jól működik, pörög a router jó a hálózat, egészen addig, amíg a transmissiont fel nem rakom.
A beállítások a tiéd alapján, és mégsem működik.
megfogja úgy a routert úgy, hogy még a fájlkezelővel sem tudom elérni a hdd-t.
Néha, még a Luci -ba sem enged be.
Van rá magyarázat, megoldás?

Válaszod előre is köszönöm.
üdv: Flaisz Gábor


(#115) SomCs 5 éve
SomCs
Hsz: 1
(Tag)

Szia Szabi!

Új vagyok itt.

Tudsz nekem segíteni, hogy a TP-Link-2543ND -re hogyan tudom telepíteni az Openwrt-t.

Köszönettel:

SomCs


(#116) Easyryder 5 éve
Easyryder
Hsz: 1
(Tag)

Hi!
Az én kérdésem az lenne, hogy a fent említett routert be lehet állítani repeater módba OpenWRT alatt?

A házunkhoz kb 300 méteren keresztül vezeték nélkül jön a net és erre a célra be van állítva egy plusz router ami veszi a jelet repeaterként és erre van rákötve a tp-link 1043nd ami bent szórja a jelet. Ezt a felesleges kétrouteres üzemeltetést szeretném felszámolni. Lehetséges ez?
A választ előre is köszönöm. :)

Üdv,
Krisz


(#117) martonapu 5 éve
martonapu
Hsz: 1
(Tag)

Hali!

A routeren Vargalex firm van. Hogy kell és mit beállitani ahhoz hogy két gép kommunikálni tudjon egymással a routeren keresztül?? Nevezetesen egy PC és egy mediaplayer?
üdv


(#118) Darienlelo 4 éve
Darienlelo
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok!

Tegnap este feltettem a legfrissebb openwrt-t. A firmware-t a tp-link webes felületéről frissítettem. Újraindulás után szépen bejött a luci. Megadtam a kezdeti root jelszót. Ezután be akartam állítani a PPPoE-t. Beírtam a usernevem, jelszavam és a sava+apply után csak homokórázott. Ezután már nem érem el az admin felületet. Tudna valaki segyteni, hogyan tudnám elérni, esetleg visszaállítani az eredeti firmwaret?


(#119) Darienlelo 4 éve
Darienlelo
Hsz: 2
(Tag)

Sikerült visszaállítani safemode-ba és beállítani jól a netet és wifit. Viszont jól jönne egy kis segítség egy 3TB-os külső vinyó csatlakoztatásához és megosztáshoz illetve torrent kliens beállításhoz.

Van valakinek naprakész leírása?


(#120) kistom 4 éve
kistom
Hsz: 1
(Tag)

Most jutottam hozzá egy 1043nd-hez v:1.10
Már az első mozdulatnál elakadtam, miszerint az openwrt oldalán jelezve vagyon erre a 1.10-re hogy az új backfire felrakása téglásítja az eszközt!
Másutt olvastam (más fórumon) használnak egy rc5-öt. Így most kicsit elbizonytalanodtam. Mi a Te álláspontod?
Amit leszűrtem, az az, hogy a backfire már megy wifi terén 300 tempóban.

Jó volna használni az új romot ellenben csak akkor ha tényleg nem csinál téglát!

Köszönettel.


Szólj hozzá:

A hozzászóláshoz belépés/regisztráció szükséges.