facebooktwittertwitterRSS csatorna

Weblapkészítést, keresőoptimalizálást vállalok. Bővebben...

(#76) HSanyi63 8 éve
HSanyi63
Hsz: 2
(Tag)

Hát vagy senki nem tudja a választ, vagy csak lusták segíteni......


(#77) Headoff 8 éve
Headoff
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!
Én is gondolkodom a router okosításán, de a leírásban nem láttam a Wireless Advanced menüpontot, az is van benne? OpenWrt alól is mg tudom határozni a wifi sugárzásának erősségét? Ha igen, akkor én is felokosítom a routerem! Előre is köszi az infót!


(#78) robetro 8 éve
robetro
Hsz: 1
(Tag)

Hali én is felraktam ezt az uj firmware-t sajnos mertazóta nem müködik a routerem igazából nem olvastam el az összes tudnivalót és már az elején a passw-nél elszurtam valamit és nem tudom mi lett a felhasználónév és a jelszó semmivel nem tudok belépni hogy lehet az egésszet ujrakezdeni vagy a gyárit ilyen esetben visszarakni?Ha egyáltalán lehetséges Vagy kuka?


(#79) bacsisza 8 éve
bacsisza
Hsz: 1
(Tag)

Hello!
Remélem tudtok segíteni, kicsit porul jártam, nem volt netem sehogy lucy alatt állítgattam majd pirosan villogott egy link fent hogy mentsek elmentettem és lefagyott a rooterem most pedig nem tudok belépni a kezelőfelületre, sem pedig a puttyal. Dobhatom ki vagy van valami vészmegoldás?


(#80) settenke 8 éve
settenke
Hsz: 1
(Tag)

Hello!

Én telepítettem a leírás szerint az openwrt-t. Rendben fel is ment, egyből volt net (upc vonal), Luci elérhető volt. Nekiálltam a wifit telepíteni és beállítani, de hiába követtem a leírást, a wifi nem kapcsolt be. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
DD-WRT alatt rendben működött, csak ott csomagokat nem tudtam telepíteni eddig.

A segítséget előre is köszönöm!


(#81) cargo 8 éve
cargo
Hsz: 1
(Tag)

Üdv mindenkinek!
Egy kis (nah jó: nagy) segítségre volna szükségem. open-Wrt telepítve, usb-s webkam telepítve. Kívülről elérhető.
Most azt szeretném, ha a router kliensként tudna kapcsolódni egy wifi hálózathoz.
Nem kell hogy a wifit "tovább" sugározza, csak annyi, hogy eddig kábellel kötöttem rá egy másik routeren keresztül netet és most úgy szeretném, ha a hatókörben lévő wifi hálózathoz csatlakozna. Ehez kérnék segítséget, vagy valami támpontot!
Előre is köszönöm!


(#82) bode0731 8 éve
bode0731
Hsz: 1
(Tag)

Hello.

nekem egy olyan problémám lenne, hogy mikor felflasheltem az OpenWrt-t akkor elmegy a netem. Kábeles a netem DHCP-s és úgy tudom h magától lennie kellene netnek. Vki azt mondta nekem h mac-címet ekllene klónoznom, ha azt kellene szerintetek akkor azt h csináljam?

A segítséget előre is köszi.


(#83) papas 8 éve
papas
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok!
A következő hiba miatt nem tudom a firmware-t frissíteni egy DIR-825-ös routeren. Tallózás után rányomok, h Upload és után ezt írja ki:
"Upload Failed

The uploaded firmware file may not be correct. You may have uploaded a file that is not intended for this Gateway, or the uploaded file may be corrupted.

If the uploaded file is correct, it is possible that the gateway may be too busy to properly receive it right now. In this case, please try the upload again. It is also possible that you are logged in as a "user" instead of an "admin" - only administrators can upload new firmware.

The Gateway will not be reprogrammed."

A router webes felületén B1-es hardware van írva a dobozon B2, gondolom akkor itt a B1-et kell figyelembe venni. A routeren jelenleg 2.05EU verziójú firmware van.
A következő .bin-ekkel próbálkoztam:
openwrt-ar71xx-dir-825-b1-squashfs-factory
openwrt-ar71xx-generic-dir-825-b1-squashfs-factory
illetve itt kérdezném meg akkor, h mi a különbség a két bin között, mert az egyik generic a másik meg sima.. a sima az újabb nem??
Remélem tudtok segíteni, mert ez a gyári firmware nagyon idegesít:S
üdv: papas


(#84) papas 8 éve
papas
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok!
Sikerült a firmware felrakása, ám újabb kérdés merült fel bennem...
Port forwarding merre található Luciba?
Mert most nagyon passzívosat játszok torrentezés terén:S:S


(#85) dno 8 éve
dno
Hsz: 2
(Tag)

Hello!

Tud vki bármilyen tippet adni, hogy tudnék sávszélesség limitet belőni a routeren a helyi háló egyes tagjaira?

Köszönöm.

Üdv
dno


(#86) CAM5264 8 éve
CAM5264
Hsz: 6
(Tag)

Azt hogy tudom megoldani, hogy a Transmission ne állítsa vissza minden egyes újraindítás után a beállításokat a telepítéskor? Módosítom a settings.json fájlt, de amikor a szolgáltatást újraindítom, a fájl tartalma mindig visszaáll. Köszönöm!


(#87) SzaboF 8 éve
SzaboF
Hsz: 2
(Tag)

Kedves Mindenki!

Problémába ütköztem! A fenti router megvásárlásakor gondoltam kipróbálom Opnwert-t. De galibát csináltam jelenleg olyan szinten állok, hogy még a SYS jel is csak bekapcsoláskor 1x villan és kész, lan világít, USB világít, power világít! Se kép se hang, nem tudok rá csatlakozni! Nyomkodhatom, nyomhatom a QSS gombot a leírás szerint, de nem reagál! Aki tud nekem segíteni, kérem írjon egy rászoruló kezdő felhasználónak!

Előre is Köszönöm a fáradozást!

Üdv.:
SzaboF

Ui.:
Remélem nem kuka!?!


(#88) FaBRiK 8 éve
FaBRiK
Hsz: 1
(Tag)

Nemrég vettem egy ilyen routert. Nagy nehezen a fenti biblia alapján feltettem az openwrt-t. Aztán nem ment a luci és fel sem akart menni. Aztán visszaállítottam, de hiányzott egy parancs. A végére felfrissítettem az openwrt.org-on lévő utolsó verzióval és megy is minden.

Egy baj van csak. A wifire csak akkor tud csatlakozni bármelyik gép, ha nincs titkosítás. Ha bármelyik titkosítást beállítom, a hálózat látszik, de csatlakozásnál beragad ott, hogy "Acquiring network address" és semmi sem történik. Közben vezetéken van net.

Ezt nem csak 1 gépen csinálja.

Mi lehet a megoldás?


(#89) flaiszg 8 éve
flaiszg
Hsz: 2
(Tag)

Hello Szabi!
Az első hozzászólóhoz csatlakoznék!
Ugyanez a problémám nekem is.
Azzal a különbséggel, hogy valamit annyira elszúrtam, hogy azóta csatlakozni sem tudok a roter-hoz.
Lehet előről kezdeni az egészet?

üdv. flaiszg


(#90) sakab 8 éve
sakab
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok, tudnátok nekem segíteni? Mert még mindig nemmegy a ruterem.
Digi netem van ami ugye elvileg PPPOE-s
Adott egy 1043as feltettem rá egy openwrt-s fw-t elvileg a legújabbat amibe elvileg benne van alapba a luci vagy vmi webes felület de 192.168.2.1-re se se 192.168.1.1re se lép be.
Puttyal átírtam az legalábbis a beállításokat:
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/network
option 'netmask' '255.255.255.0'
config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'felhaszn'
option 'password' 'jelszo'
config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'
config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'
config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t'
De igy is ha rádugom a gépre winnél felkiáltójeles a háló rész.
Nincs vkinek vmi 5lete mi lehet a gond?
PLLLS help meeee


(#91) Scooter82 8 éve
Scooter82
Hsz: 1
(Tag)

Üdv!

Linux-hoz nem nagyon értek, de ezt a fent leírt openwrt-s cuccot szeretném felpakolni a TP-Link TL-WR1043ND routeremre.
Kérdésem:
Ha a fent leírtakat végigcsinálom lehet készíteni az egészről egy backupot? és esetleg ezt a backupot egy másik ugyanilyen masinára fel tudom tenni, vagy újra végig kell játszani az egészet?

Köszönöm a választ.


(#92) hypermalac 8 éve
hypermalac
Hsz: 2
(Tag)

Szia Szabi!

A napokban tervezném egy ilyen router vásárlását, legfőképpen torrent miatt (külső HDD 0-24-ben futna lehetőleg), és FTP miatt.

A vinyót nem hordoznám (320GB) így a filerendszer lenne nálam lényeges kérdés. Mégpedig az hogy Win7 alatt fut a gépem, viszont szeretném Ext2 rendszerrel a külső HDD-t mivel gyorsabb. Az a kérdés hogy Samba-val a Win7 alól rendesen fogom látni a file-okat, illetve a torrent programmal, és mindenhez hozzáférhetek ugyanúgy mintha a gépemben lenne a vinyó NTFS-el, vagy valami hátrányt szenved-e a dolog?
Van egy Androidos telóm is amivel szintén szeretnék FTP-zni, ez is kérdés lenne hogy az Ext2-t vajon könnyen veszik az android programok vagy van-e egyáltalán valamilyen kompatibilitási probléma vagy az egészet lekezeli a router?
Emellett szeretnék a közeljövőben egy Samsung Smart TV-t amit ahogy láttam szintén lehet custom firmware-ezni, és olvastam hogy ezzel is lehet majd FTP-zni.

Tehát ezekre jobb lenne az NTFS, vagy ugyanúgy menni fog minden Ext2 alatt?


(#93) hypermalac 8 éve
hypermalac
Hsz: 2
(Tag)

Illetve még az a kérdés hogy ez a torrent a routeren dolog mennyire életképes? Konkrétan arra gondolok hogy milyen sebességekkel kell számolnom? (Keresgéltem neten adatokat róla de nem nagyon találtam semmit.)

Jelenleg a laptomommal max 2,1 MB/s-et tudok produkálni jó seed mellett. Átlagban pedig 300-700KB/s.
Routeres megoldásál lényegesen rosszabb lesz ez a sebesség? (pl.: 15-50-100 KB/s??)
Mert azért gondolom nem mindegy hogy egy laptop CPU és RAM segít a háttérben vagy "csak" egy router.

Nos? :)


(#94) freeself 8 éve
freeself
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!

A következő problémám van: LAN-on keresztül csatlakoztatok a routerhez egy médialejátszót beépített merevlemezzel (WDTV Live HUB), melyen fut egy Samba. A routerhez természetesen csatlakozik egy merevlemez is USB-n keresztül, amit többek között a routeren futó Transmission használ tárhelynek. A két tárhely közti adatmozgatást (USB HDD --> WDTV HDD) eddig laptopon keresztül csináltam (mindkét tárolót Sambán keresztül megosztom, így látja a laptop), de ez több szempontból is problémás volt. A laptop általában wifin csatlakozik, ez rögtön korlátozza a sebességet, ráadásul ha jól gondolom, ilyenkor az történik, hogy a router elküldi az adatot a laptopnak, majd a laptop visszaküldi a routeren keresztül a WDTV-nek (USB HDD --> Router --> Laptop --> Router --> WDTV), tehát tulajdonképpen feleslegesen van az adatátviteli útban a laptop. A laptopot közvetlen LAN-ra kötve javult a sebesség, de a felesleges oda-vissza küldözgetés így is megvan. Ezért régóta szerettem volna megoldani, hogy a routerről közvetlenül tudjak másolni a WDTV-re, ezért a következőket tettem:

- CIFS segítségével felmountoltam a WDTV-t a routerre, tökéletesen látja, írás-olvasás működik
- Putty-n keresztül SSH-val csatlakoztam a routerre és mc alatt indítottam másolást a router és a WDTV között (gyakorlatilag két mountolt meghajtó között)

A gondom az, hogy a sebesség nagyon alacsony, alig több, mint 2 MByte/sec, még WIFI-n keresztül, laptop "közbeiktatásával" is gyorsabbat tudok, nem erre számítottam.

Van ötletetek, miként tudnám megnövelni a sebességet? Eleve rossz ötlet volt a wdtv CIFS-en keresztüli felcsatolása? Esetleg az mc kavarhat be?

Előre is köszi, üdv:
Freeself


(#95) puptiri 8 éve
puptiri
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!

Már egy jó ideje megvan a routerem,de most jött el az ideje,hogy kihasználjam a benne levő lehetőségeket.Sajnos teljesen idegen számomra ez a fajta számítástechnika.Vettem egy notebookot,de nem szeretném,hogy állandóan dolgozzon a torrent miatt,ezért gondoltam,ha már van lehetőség a router alól torrentezni,akkor ideje ezt a lehetőséget kihasználni.Sajnos hiába van ez a leírás szakszerűen megszerkesztette,ez a nekem akkor is kínai.Ezúton szeretném a segítségét kérném,annak a vállalkozó szellemű fórumtársnak aki megtenné nekem azt a nagy szívességet,hogy nálam beállítaná ezt a routert.Természetesen honorálnám a fáradozását!Budapesten lakom az Őrs vezér térnél.Akár háztól házig szállítással is.Az email címem:csizo65@gmail.com


(#96) hupzona 8 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

Fórumozók,

Szeretnék kis segítséget kérni, adott a router, openwrt tökéletesen fut, külső HDD-ről már :-) hála a leírásnak és a fórumoknak. Beszereztem egy saját tápos USB elosztót és most arról szeretnék +1 HDD-t rákötni és így másolni állományokat, kiküszöbölve a wifi-n keresztüli dupla mozgatást, és "lassú" sebességet.
Viszont olyan problémába ütköztem amit nem értek, az USB-s hdd Fat32-es / exFat / Fat16 (már mindenfélét próbáltam, elsődleges, logikai meghajtóként is, vegyes particiókkal - érdekes, hogy így az ext3-t sem működött) de nem 'látja' a particiókat a router. Csak sbd -ként jeleníti meg a HDD-t ha rákötöm.
Valamilyen megoldást tudtok? NTFS, EXT2 / EXT3 nem jó mert a médialejátszó amihez kötném nem támogatja, így mindenképpen Fat32 kell hogy legyen (mint ahogy nem hálózatos, így a DLNA-t sem :-( )
Előre is köszönöm...


(#97) hupzona 8 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

Szia,
Nem tudom, hogy kaptál-e már választ, vagy már megvannak a saját tapasztalataid is :-)...
Nekem nagyon jól működik a dolog, a transmission-on keresztül a teljes sávszélességget kihasználja,ahogy utánaolvastam digi-s nagysebességgel is simán megbirkózik (20-30Mbps), de ez nem meglepő, hiszen FTP-n keresztül 8-9Mbyte (64 - 72 Mbps) sebességgel is lehet másolni kábeles csatlakozáson keresztül - itt inkább az USB-s sebesség lehet gond.
Én DLNA kliensként is sikeresen használom egy BD lejátszóhoz. Ahol gond van az a nagyfelbontású videok 720p / 1080p nem megy el rajta - kicsit javít ha leállítom (kilövöm) a transmission-t, de nem az igazi, sima avi-kkal (nem HD-avi) megbírkozik a rendszer... (miniDLNA klienssel)

Üdv,

Zoli


(#98) hupzona 8 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

Szia,

Ha beüzemeled külső HDD-n "futásra" akkor, arról már simán készíthetsz "back-up"-ot, és utána minimális "ráfordítással" klónozható a rendszer...

Egyébként "backup"-iot tudsz menteni, de az csak a beállításokat menti, nem a teljes router-t. (ha jól tudom)


(#99) team4 8 éve
team4
Hsz: 1
(Tag)

Üdv Szabi!

Adott egy asztali gép és egy laptop. Az asztalin szeretnék lagmentesen játszani úgy, hogy a laptopon (wifin) böngésznek, esetleg torrenteznek is. Az alap firmware-vel x percig működik is, torrent max sávszéllel tölt, játékban nincs pingnövekedés, de csak x percig, utána 999 ms.

Ki szeretném próbálni az openwrt-t, írtad is, hogy a backfire firmware-ben már benne van az alap Luci. Kezdő vagyok a témában (nem értek linuxhoz, elegendő nekem a webes rész), ezt úgy kell érteni, hogy a router menüben a firmware updatenél betallózom ezt az új firmware-t

(ugye ez kell? http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin)

felteszi és máris be tudok lépni webes felületre, be tudom állítani a netet, mintha egy gyári firmware lenne. Aztán külön addolni tudom a QOS menüt és ott már be tudom állítani a számomra szükséges dolgokat.

Kérlek erősíts meg ebben, esetleg tanácsot adj, hogyan oldjam meg a fent leírt problémát, hogy ne legyen lag.


(#100) hupzona 7 éve
hupzona
Hsz: 10
(Tag)

Feltöltési sebesség limit??
Sziasztok, nem régiben váltottam szolgáltatót és most szép nagy sávszélességem van 40/20. Lefelé datanet speedtest szerint simán átjön a sebesség, de felfele csak 6-700kbit/s ad... Közvetlen csatlakoztatással simán ment a 80/40 is... Valakinek tapasztalat?


Szólj hozzá:

A hozzászóláshoz belépés/regisztráció szükséges.