facebooktwittertwitterRSS csatorna

Weblapkészítést, keresőoptimalizálást vállalok. Bővebben...

(#51) kopott 6 éve
kopott
Hsz: 1
(Tag)

Szia Szabi!

A gondom az lenne, hogy a felcsatolt meghajtót csak a routerre felrakott mc-vel látom, ír - olvas - másol, de a win7-32bites oprendszeres gépemmel nem tudom elérni, mert felhasnálói nevet és jelszót kér.Én nem adtam neki ilyet, a kérdés mit rontottam el?

Tudom aki nemtud vezetni csak jogsija van az inkább tömegközlekedjen.

A segítségedet előre is köszönöm.


(#52) Robi 6 éve
Robi
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok

Pár hónapja használok egy WR1043ND-t OpenWRT-vel. Jol ment amig be nem akartam állítani neki plusz 1 IP-t a belső hálóra: 192.168.1.1 Addig 10.10.1.1 volt. Mint utólag kiderült, a WAN porton hallgat a 192.168.1.1-es pingekre. próbáltam ssh-zni és webesen belépni a 192.168.1.1-re ( a WAN potba csatlakozatott UTP kábellel ) de semmi. Ping van de a többi semmi...

1. Hogy tudok mégis belépni?
2. Hogyan tudom resetelni mégis és valami alapkonfiggal elinduljon?

Köszi
Robi


(#53) f.zoli 6 éve
f.zoli
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok.

A routerem fő beállításai:
Router címe: 192.168.10.254
Maszk: 255.255.255.0
DHCP címkiosztása: 4 - 252
DHCP statikus címvégződések: 1, 2, 3, 253
A laptopom statikus címe: 192.168.10.1 (alap. átjáró természetesen 192.168.10.254)
Luci portja: 8008

Minden más alapértelmezett beállításon van.

Lenne 1-2 kérdésem, amit nem sikerült megoldanom.

- a port forward nem működik:
Luci alatt beállítottam, ahogy kell, de időtúllépést mond a canyouseeme oldala.
példa:
szeretném, hogy a laptopomon lévő 80-as portot el lehessen kintről érni a 80 portról
(majd ha lesz a routeren is http, akkor a 1030-as portról a 80-as portra lesz irányítva)
- nem tudtam wireless macfiltert beállítani:
utánanéztem openwrt confignak, de a wl csomag nincs telepítve és nem létezik
dokumentációban azt írják, még nem támogatott
- szeretnék telepíteni postgresql szervert is, de ahhoz kell majd pl. az adduser parancs
ha jól láttam, ehhez újra kell építeni a kernelt, de nem értek hozzá egyáltalán semmit

Mivel már a legalapabb első lépésnél elakadtam (port-forwarding), a többivel még nem foglalkoztam.

Ha lehet, belinkelem a config fájlokat tartalmazó archívumot.

Megfordult a fejemben, hogy átállok DDWRT-re - abban van useradd meg több csomag amik kellhetnek és talán megy a macfilter és portforward is - , de ebben sem vagyok biztos, mennyire biztonságos OpenWRT-ről közvetlenül átállni.

Köszönöm előre is a válaszokat :)


(#54) sanyi 6 éve
sanyi
Hsz: 1
(Tag)

Szia kopott!!

Erre a megoldás, hogy szerkeszted a /etc/samba/smb.conf.template fájlt:

nano /etc/samba/smb.conf.template

A fájl tartalma legyen:

[global]
workgroup = workgroup
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
host allow = 192.168.
netbios name = Router
server string = TP-Link 1043ND Router
socket options = TCP_NODELAY
client code page = 852
dos charset = 852
unix charset = UTF-8
display charset = UTF-8
character set = ISO8859-2

[osztott]

comment = HDD
path = /mnt/hdd
browseable = yes
public = yes
guest ok = yes
writable = yes

Ctrl + o-val mentés, és aztán minimum samba restart:

/etc/init.d/samba restart

de akár a router-t is reboot-olhatod:

reboot


(#55) Laci87 6 éve
Laci87
Hsz: 1
(Tag)

Szia Szabi!
Nekem egy olyan gondom van, hogy feltelepítettem a routeremre az openvpn-t. Viszont mikor a webes felületet akarom megnyitni akkor ez fogad:

Unable to read UCI data: openvpn
stack traceback:
[C]: in function 'error'
?: in function '__init__'
?: in function 'Map'
?: in main chunk
?: in function 'load'
?: in function
?: in function 'dispatch'
?: in function

Próbáltam utánanézni, de mindenki a samba kapcsán írja le ezt a hibát. Viszont én még nem is állítgattam semmit sehol. Van valami ötleted? Előre is köszi!


(#56) Ritchey 6 éve
Ritchey
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!

Bocsánat, ha lamerkedem de most ismerkedem a témával. Elég sokat olvastam utána és lassan a linux parancsokkal is kibékülök, sőt tetszik is, de elakadtam még talán az elején.

Tudomásom szerint a legújabb openwrt-t tettem fel a TP-LINK MR3420-asomra. A felület működik, viszont nem tudok netet csiholni. UPC netem van és DHCP-vel kap a router netet közvetlenül a wan porton és nem tudom ott mit kellene beállítani... A DHCP tök magától értetődő, sok beállítást nem igényelhet... És a helyzet az, hogy kéne, de nincs rajta Luci, ezért csak terminálban tudom megműködni a dolgokat... Tud valaki segíteni, hogy hol tudom megnézni pl. hogy eth mit kéne beírnom a WAN-hoz? Vagy egyéb help?

Köszönöm szépen előre is mindenkitől!


(#57) aleeex 6 éve
aleeex
Hsz: 1
(Tag)

Szia Sanyi!

Köszi a tippet, ez jól működik :D


(#58) elekecske 6 éve
elekecske
Hsz: 1
(Tag)

Helló!
Sikeresen feltelepítettem a routeremre az openwrt-t, most ott tartok, hogy HTML, PHP, MySQL szervert szeretnék rátenni. Ebből a leírásól dolgozom: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/lamp .

Ott tartok, hogy Lighttpd html szerver rendesen megy. A PHP-nál több gondba ütköztem:
Első problémám az, hogy a legfrissebb php5-cgi verziót nem tudom telepíteni, mivel bármennyire megadom dest-nek az usb-m, mindenképpen root-ba szeretné tenni (előtte a php5 csomagot simán usb-re tudta telepíteni).

opkg -t /mnt/loopdisk -d usb install php5-cgi
Installing php5-cgi (5.3.1-3) to root...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 1388kb available on filesystem /overlay, pkg php5-cgi needs 2572
* opkg_install_cmd: Cannot install package php5-cgi.

Második problám akkor lépett fel, amikor az előzőt kiküszöbölve a php5 és php5-cgi package-eket trunkból telepítettem: http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/ (persze telepítés után ment a opkg-link mount /mnt/loopdisk). A feltelepítés után a leírás alapján
cselekedtem, majd létrehoztam az egyszerű phpinfo-s index.php-t.
Miután készen voltam, megnyitottam a böngészőben az index.php-t és a következőt kaptam:
500 - Internal Server Error
Ezek után beírtam a konzolba a php5-cgi /.../index.php-t a php fájlra és a következőt írta ki:
Segmentation fault

Most elakadtam, nem tudom mit csináljak. Tudna valaki nekem segíteni miért lehet?

Előre is kösz,
Elek


(#59) paducc 6 éve
paducc
Hsz: 1
(Tag)

Pls Help!

Sziasztok kéne egy kis segitség! Láttam már valaki küzd ezzel a hibával mint én de nem kapott választ... a helyzet az h lanra állitottam épp a dhcpét és nyomtam egy save&accept és megállt minden. A gép nem kap dhcpén ip-t, állitok be fix ipét, de ugyse csatlakozik a telnet se, se a webes felület sem reagál! lereseteltem már vagy 100x de továbbra se érem el se puttyal se böngészöböl...



Válaszotok elöre is köszi



Üdv paducc


(#60) chipi 6 éve
chipi
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!

Tegnap vettem egy ilyen rutert 1043ND.
Feltettem rá OpenWrt-t és sajnos az internet beállításnál elakadtam, nem hajnaladó se pppoe, statikus, dhcp.
Opkg update re is hibát ír ki, hogy nem képes letölteni, persze mivel nincsen internet.

Mindig be kell rezetelnem ha kihúzom áram alól.
Nagyon mérges lettem az egészre, ennyit nem szívtam linux alapú rendszerrel, mint ezzel.

Valami megoldás létezik?


(#61) somla 6 éve
somla
Hsz: 3
(Tag)

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a leírást, ez hasznos volt.

Csak akadt egy kis probléma. Én egy tl-wr841nd v7.1-re próbáltam telepíteni, és azóta nem érem el a routert. Telepítési lépéseiim:
http://hotfile.com/dl/120758433/78f98a8/out.ogv.html
( gondoltam, hogy nem fog olyan egyszerűen menni)
Van mégegy kérdésem:
Milyen kábelből lehet serial console kábelt csinálni?

A válaszaitokat köszönöm.
(a videó hosszú,de vágatlan)


(#62) somla 6 éve
somla
Hsz: 3
(Tag)

Azt hiszem, ugyanaz a problémánk, és szerintem a megoldáshoz egy console cable kell.


(#63) Bucicimaci 6 éve
Bucicimaci
Hsz: 1
(Tag)

Szia Szabi!
Ma tulajdonomba került egy ilyen csoda! Sikerült feltennem rá mindenféle jóságot(openwrt, transzmission, usb támogatás) . És amikor eljutottam oda, hogy na akkor állítsuk vissza a rendet itthon, akkor jött a gond. Nem volt normális wifi kapcsolatom. Mármint kapcsolódni tudott a routerhez, de a routeren nem világított a wlan led és így nem volt internet se :\ Gondoltam akkor kicsit babrálom a configot és sikereset eljutottam oda, hogy nem tudok csatlakozni a routerhez, kábelen keresztül se. Mármint a confighoz nem férek hozzá sehogy, se ssh se webes felületen keresztül. Mi ilyenkor a teendő? Alap helyzet visszaállításán kívül van más megoldás? (igazából win7-en nem is tudom, hogy hol lehet statikus ip-t beállítani, vagy hát szerintem beállítottam, de nem csatlakozik a telnet, úgyhogy feltételezem, rossz helyen állítottam be, vagy nem tudom)
A válaszodat előre is köszönöm!

Szerk.:Sikerült! Xp-n beengedett a Telnet


(#64) somla 6 éve
somla
Hsz: 3
(Tag)

Szia ggaben

1. Ha nem szeretnéd resetelni a gépet, csatlakozhatsz rá console porton http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#serial
Ehhez kell venned egy ttl kábelt
2. win7 alatt is van ipconfig parancs
menj be egy cmd-be, és add ki ha van ip-címed, alhálózati maszkod, és esetleg alapértelmezett átjáród (ez nem kötelező, enélkül is tudsz elvileg csatlakozni a routerhez), akkor jól állítottad be.

Ui.: Én már vagy egy, két hete szenvedek a console kábeltől, mert nekem bele kell forrasztani a gépembe, de neked úgylátom.
Ha jutsz valamire, akkor kérlek oszd meg velünk.
( A cisco routerek kivezetik a konzol portjukat, nem kell forrasztgatni semmit.)


(#65) flerkmisk 6 éve
flerkmisk
Hsz: 1
(Tag)

Helló Szabi!

Szeretném kipróbálni az OpenWrt-t a DD-Wrt után, de mielőtt belekezdenék, szeretném tudni, hogy hogyan tudom visszarakni az eredeti TP-Link firmware-t OpenWrt-ből ha szükség lenne rá?


(#66) szikjáró 6 éve
szikjáró
Hsz: 3
(Tag)

pont ugyanitt tartok most, nem enged be sem a luci, sem a telnet, sem az ssh, xp alól sem, win7 alól sem, ubuntu alól sem, még BeOS alól sem.
viszont a net átjön a kütyün, csak nem tudok alakítani semmit rajta, a transmission webui sem megy, és a wlan sem.
attól félek, lett egy netet félig áteresztő téglám :)


(#67) szikjáró 6 éve
szikjáró
Hsz: 3
(Tag)

ok, van egy megoldás a serial-kábelezésen kívül.
vargalex világított rá, a pc-re fel kell rakni egy dhcp-szervert, a hálókarinak adni egy statikus IP-t a DHCP-szerverünkben beállított tartományból.
Ekkor már látjuk kommunikál-e a gép a routerrel.
Amennyiben igen, és kapott IP-t is, menni fog az ssh.


(#68) szikjáró 6 éve
szikjáró
Hsz: 3
(Tag)

Az mitől lehet, hogy amint feltelepítem és beüzemelem a transmissiont, azonnal elmegy a net? illetve pár perc alatt elérhetetlenné válik a router?


(#69) janamana 6 éve
janamana
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok!

Segítségeteket kérném! Most ismerkedem az opnwrt-vel.Nekem is upc netem van.És valamiért az elején elakadtam a telepítésnek azon részén,hogy "Legyen net!" Valaki be tudná linkelni,hogy dhcp esetén mit kell átírnom? Köszönöm előre is a segítséget!
A másik : az eredeti TP-Link webes felületét el tudom érni valahogy ftp-n? (192.168.1.1 (:21) admin,admin lehetőséggel nem megy)
WINSGP-vel elérem az open wrt-t ftp-n,de a gyárit (egy másik ugyan ilyen routeren) nem.Ugyan is arra gondoltam,hogy,ha végképp elrontanék valamit,akkor a gyáriról átmásolnám ftp-n keresztül az összes fájlt erre a routerre,hogy megmentsem. Vagy ez butaság? :)Na majd ez eldől....
Előre is köszi még egyszer!


(#70) janamana 6 éve
janamana
Hsz: 2
(Tag)

A probléma megoldódott.... :) Volt előttem 2 router,ezért volt nehéz a csatlakozás a netre.


(#71) Izix 6 éve
Izix
Hsz: 1
(Tag)

Sziasztok!
Egy-két észrevételem a cikkhez, ami alapjából véve nagyon jó, és sokat segített nekem az első lépésekben.

1.) Oda kell figyelni az OpenWrt és a roouter verziójára! Az OpenWrt honlapján van egy kis táblázat ( http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd ), amely alapján az ér routeremhez (Ver. 1.8, amely a doboz oldalán lévő címkéről olvasható le) Backfire 10.03.1-rc4 a javasolt firmware. A sima 10.03-as nálam kb. két óra múlva csonttá fagyott.

2.) Érdemes http://tothszabi.info/2010/06/7/openwrt-inditasa-kulso-meghajtorol cikkben leírtak szerint, mindjárt az elején egy külső meghajtóra telepíteni a rendszert. Nálam a 80GB-os HDD három partícióra van osztva(512kB swap, 1GB rendszer, a maradék a Transmission számára adatterület, az utóbbi két ext4-e fájlrendszerrel formázva). Fontos megjegyeznem, hogy az adatterület és a rendszerterület ne legyen ugyanazon partíción.

3.) Nekem a Transmission addig nem seedelt rendesen, amig be nem állítottam a a fel és letöltési sebesség határokat. Nekem UPC kábelnetem van 30/3-as, és a rendszer stabilitása az 2MB/sec letöltési, és a 200KB feltöltési sebességekig nagyon jó.


(#72) jackass3 6 éve
jackass3
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok!

A clone MAC Address-t hol lehet beállítani openwrt-ben? Kábelnetem van emiatt kérdezem.

vagy csak szimplán módosítom a network fájlt a macadress-es sorral?
Köszi a segítséget.


(#73) jackass3 6 éve
jackass3
Hsz: 2
(Tag)

közben megoldódott.


(#74) HSanyi63 6 éve
HSanyi63
Hsz: 2
(Tag)

Hali!

Linux újra kezdő vagyok, pici (nagy) segítség kellene.
Openwrt alatt miként tudok IP, vagy MAC szerinti adat forgalom korlátozást beállítani?

Köszi


(#75) s110l 6 éve
s110l
Hsz: 2
(Tag)

Sziasztok,
én azzal szenvedek, hogy szeretném a szolgáltató által TTL=1 értékkel küldött csomagokat módosítani (növelni, hogy ne csak egy géppel, hanem a router mögül több géppel is lehessen netezni).

Az megvan, hogy az /etc/firewall.user-be kell beírni a következő két sort:
iptables -t mangle -A PREROUTING -j TTL --ttl-inc 1
iptables -t mangle -A POSTROUTING -j TTL --ttl-inc 1

A probléma ott van, hogy a jelenlegi iptables nem támogatja a ttl parancsokat (sem ttl-inc, sem ttl-set nem támogatott), és nem is tudtam eddig belefordítani a firmware-be :(

Ebben a topicban - https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=120047 - írnak valami patch-ről, de a jelenlegi verzió már annyira eltér az tavaly februáritól, hogy nem tudom mit kellene változtatni.

Tud valaki segíteni nekem? V1.8-as routerem van, a legfrissebb backfire-ből fordított saját kernellel.

Előre is köszi,
Lala


Szólj hozzá:

A hozzászóláshoz belépés/regisztráció szükséges.