facebooktwittertwitterRSS csatorna

Weblapkészítést, keresőoptimalizálást vállalok. Bővebben...

SkyDrive meghajtó csatolás Windows rendszerben

Speeedfire, 2012-05-29 13:50:04

Miért is jó ha mi ezt felcsatoljuk mappaként?
Erre csak azt tudom írni, hogy egyszerűbb így használni és csak fel kell másolni a fájlokat. Amire én használom az az adataim backupolása. 25GB elég nagy, hogy sokmindent lehessen feltölteni.

Lépjünk be a skydrive-ba. Majd kattintsunk az egyik mappára.

Ekkor valami ilyesmit fogunk látni a címsorban:
https://skydrive.live.com/#cid=1234567890abcdef&id=szamokesbetuk

Ami nekünk itt a fontos az a cid rész: 1234567890abcdef

Nyissuk meg a start menüt, jobb egér a sajátgépen, majd kattintsunk a  Hálózati meghajtó csatlakoztatása... menüpontra.

Skydrive meghajtó

Ekkor bejön egy ablak, ahol meg kell adni, hogy milyen meghajtónév alatt akarjuk elérni és mi az url ahol el lehet érni a csatolni kívánt hálózati mappát. Adjuk meg az adatokat és pipáljuk be mind a 2 funkciót. \\docs.live.net@SSL\1234567890abcdef

Skydrive meghajtó

Ha a befejezésre kattintunk akkor fel fog dobni egy ablakot, ahol meg kell adni a skydrive belépési adatainkat, ha nem akarjuk ezt mindig megadni, akkor pipáljuk be, hogy jegyezze meg.

Skydrive hitelesítés

Ha rányomunk az okra, akkor hitelesíti az adatokat és utána már a sajátgépben láthatjuk is a felcsatolt mappát a hálózati helyek alatt. Ezt el is nevezhetjük más néven is. Jobb klikk a meghajtón és átnevezés. Így szebb nevet is meglehet adni neki.

Ezekután nincs más dolgunk mint felmásolni az adatainkat, vagy létrehozni új mappát. Jogokat itt nem tudunk adni neki, csak a Skydrive webes felületén.


(#1) felhasznaloi_nev 7 éve
felhasznaloi_nev
Hsz: 1
(Tag)

hali
nekem vmiért nem sikerült, beírtam a docs.live.net@SSL+ az id-met, utána megadtam a felh_nevet és a jelszót gondolkozott egy kicsit, majd újra feldobta az ablakot amin újra be kellett lépnem. Ezt 4-5x megcsinálta, majd hibával kilépett! megprobáltam többször is, több gépről, tűzfal kikapcsolással is, de mindig ugyanaz lett a vége!
válaszod előre is köszi


Szólj hozzá:

A hozzászóláshoz belépés/regisztráció szükséges.