facebooktwittertwitterRSS csatorna

Weblapkészítést, keresőoptimalizálást vállalok. Bővebben...

Speeedfire, 2012-02-05 15:25:12
PHP Navigator OpenWrt alá, azaz weben keresztüli fájlműveletek

 Már régóta vadásztam kis erőforrásigényű, de mégis sok extrával szerelt webes felületű kliensre. A legtöbb mind megette a php 8MB-os memória limitét, vagy épp nem tettszett neki más. Viszont ez a PHP Navigator kis igényű, könnyen beállítható és nem igényel különösebb extra dolgokat.


Speeedfire, 2012-02-02 15:10:04
SVN beüzemelése OpenWrt alatt, avagy how to quick install in OpenWrt

Felmerült az igény egy verziókövető rendszerre. A git és az svn volt porondon, de az svn nyert a könnyebb használat miatt. Pár lépésben be is mutatom, hogy tudjuk feltelepíteni és bekonfigurálni.

Mi is az az svn:
"A Subversion (SVN) egy verziókezelő rendszer, melyet a CollabNet Inc. indított 2000-ben. Fájlok jelenlegi verzióinak és történeteinek kezelésére használják, mint például forráskódok, weboldalak és dokumentációk. A célja, hogy a legkompatibilisebb utódja legyen a széles körben használt Concurrent Versions System (CVS)-nek."


Speeedfire, 2011-07-24 14:50:03
Lighttpd beüzemelése openwrt alatt

 Az apache eléggé megfogta a kis routert, ezért úgy döntöttem megpróbálom a lighttpd-t is. Kis guglizás után találtam is pár cikket, illetve egy kis érdekességet. A lighttpd szolgálja ki a youtube, wikipedia, sourceforge és az imgageshack oldalalakat is. Ennyi referencia nekem elég is volt.


Speeedfire, 2011-07-22 18:53:18
QSS led aktiválása programhoz kapcsolva

Már egy ideje zavart, hogy hiába indul el a rendszer a qss led nem világít. Gondoltam hozzárendelem egy programhoz. Alap esetbe a qss gomb nálam amúgy is a transmissionhöz van állítva. Így célszerű volt ezt a ledet is a transmissionhóz igazítani. Nem lesz sok dolgunk.


Speeedfire, 2011-07-21 20:44:46
A gyári folyamatok kijelzőjének cseréje OpenWrt alatt

 Kicsit fura a cím, de magyarul nem tudom hogyan lehet ezt nevezni. Ha elolvastátok, akkor már biztos tudni fogjátok miről is van szó.

pl ps aux, top